Startsida

24 maj 2016

Kesobröd

Hej,
Det är inte ofta jag äter bröd men ibland händer det. Då är det perfekt att ha lite lchf-bröd i frysen. Jag brukar ibland göra lite bröd som jag skivar upp och fryser in styckevis.  Oftast brukar jag göra Fredrikas Frö och Nötbröd men nu testade jag att göra Kesobröd.


Detta Kesobröd är från Åse Falkman Fredriksson, 56kilo.se även kallad. Jag har hennes kokbok, Lev Gott med LCHF och periodisk fasta. Har sneglat på receptet några gånger men inte gjort det förrän nu. Men det var perfekt att rosta, eller bara att ha till soppan. Väldigt fluffigt bröd.

Kesobröd 8 portionsbitar eller 1 bröd

6 ägg
250 gram Keso
3 msk kokosnötmjöl
1,5 dl mandelmjöl
1 1/4 dl kruskakli (kan ersättas med Fibrex)
2 msk Fiberhusk
6 tsk bakpulver
50 gram kokosfett
1 nypa salt
1 dl solroskärnor

Sätt ugnen på 200 grader
Blanda de torra ingredienserna först, mixa sedan ägg, kokosfett och keso med stavmixer.
Blanda sedan samman allt med hjälp av en sked.
Lägg bakplåtspapper i en brödform
Häll i smeten och strö över lite vallmofrön om du har det hemma.
Grädda sedan i mitten av ugnen i ca 25 minuter
Skär sedan den i bitar och frys in med bakplåtspapper mellan, så är det lättare att tina upp sedan.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar