vilket väder vi har här i Göteborg idag, regn och blåst! Nu är det vinter...
Helgen försvann i ett nafs, men vi har hunnit med massor. Idag var jag iväg med en vännina till Kulljus i Skepplanda. Sista helgen varje månad har de öppet och då kan man åka tid och handla massa fina saker. De har lampor i mängder, fat, skärmar, ljusbehållare och några vaser. Allt är gjort i keramik från Portugal, Anna Svenman Krysell är designern och även ägarinnan.
Länk till Kulljus
Sista jag var hos Kulljus så kom jag hem med 2 st bordslampor och denna gång skulle jag bara vara med som smakråd men jag kom hem med en så snygg golvlampa. Samma mönster som de andra lamporna jag har.
![]() |
Golvlampan med röd skärma är ny medan den med svart skärm köpte jag sist. |
![]() |
Även detta fat fick följa med hem, perfekt till köksön. |
Kycklingbiffar Garam Masala i Paprikasås
6 portioner
1/2 gul lök
3 st vitlöksklyftor
1 kg kycklingfärs
2 ägg
2 tsk salt
2 krm peppar
3 tsk garam masala
1 msk kycklingfond
matfett till stekning
Paprikasås
2 st röda paprikor
matfett till stekning
5 dl kokosgrädde - jag använder märke Gant. Finns på Hemköp
1/2 dl tomatpuré
1 ekologisk kycklingbuljong tärning
2 msk garam masala
salt och peppar
Garam Masala
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk kardemumma
1 tsk gurkmeja
1 tsk ingefära
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk chilipulver
- Riv lök och vitlök. Blanda ingredienserna till biffarna och stek dem i matfett.
- Skär paprikorna i bitar och fräs dem i matfett i en annan panna.
- Tillsätt kokosgrädde, tomatpuré, buljongtärning och garam masala. Låt såsen koka ihop.
- Lägg ner biffarna så allt får puttra tillsammans under några minuter.
- Smaka av såsen med salt och peppar och eventuellt lite mer garam masala.
- Servera med strimlad zucchini, skivad avokado och lite färsk koriander.
Smaklig måltid! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar