Startsida

13 sep. 2016

Saknar du bröd?

Hej,
Under min tonårstid var jag nog en mackmänniska, åt skogaholmslimpa, tekakor och rostbröd. Älskade bröd men ju äldre jag blev desto mindre åt jag bröd. Nu saknar jag knappt bröd men ibland kan jag tycka att det är rätt smidigt att ha med sig vid picknick eller istället för lunch. Så när jag väl bakar bröd så fryser jag in allt, perfekt att ta fram ur frysen när man väl behöver det.


Så i helgen gjorde jag en sats med kesobröd, från Åse 56kilo.se, istället för att göra det i en form så gjorde jag de som tekakor istället. Resultatet blev kanon, gjorde sig mycket bättre som tekakor.

Så nu har jag 8 st fina tekakor i frysen. Perfekt att ta fram när man väl blir sugen på en macka eller som jag ska iväg med jobbet på onsdag. Flyga fram och tillbaka till Borlänge på möte. Blir toppen att ta med sig en frukostmacka till flyget.

Kesobröd
8-10 st tekakor

6 ägg
250 gram Keso
3 msk kokosnötmjöl
1,5 dl mandelmjöl
1 1/4 dl kruskakli (kan ersättas med Fibrex)
2 msk Fiberhusk
6 tsk bakpulver
50 gram kokosfett
1 nypa salt
Vallmofrön

Sätt ugnen på 200 grader
Blanda de torra ingredienserna först, mixa sedan ägg, kokosfett och keso med stavmixer.
Blanda sedan samman allt med hjälp av en sked.
Lägg bakplåtspapper på två plåtar
Klicka sedan ut smeten till 8-10 st tekakor
Strö över lite vallmofrön
Grädda sedan i ugnen i ca 20 minuter





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar