Äntligen måndag eller hur?!
Själv har vi hunnit med att gå på två kräftskivor, både i fredags och i lördags. Så nu är jag mätt på kräftor eller inte.... haha. Men visst är det gott med havskräftor, en klick aioli - mums! Synd bara att jag inte tänkte på att göra västerbottenpaj. Brukar nämligen göra Åse, 56kilo, recept.
Kräftor |
Är du intresserad utav Västerbottenpaj så hittar du receptet här.
Annars behövs bara aioli till skaldjuren och lite brieost. Festen kan börja!
Majonnäs
1 helt ägg
2 dl neutral rapsolja
1 msk lime eller citronsaft
1-2 tsk dijonsenap
salt, peppar
Allt ska vara rumstempererat.
Häll allt i en hög skål, sätt ner stavmixern i botten och kör. Vicka lite på stavmixern tills allt körts ihop till en krämig majonnäs.
Aioli
Pressa ner 2 vitlöksklyftor och tillsätt lite creme fraiche i majonnäsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar