Startsida

12 sep. 2016

Kräftskiva

Hej,
Äntligen måndag eller hur?!
Själv har vi hunnit med att gå på två kräftskivor, både i fredags och i lördags. Så nu är jag mätt på kräftor eller inte.... haha. Men visst är det gott med havskräftor, en klick aioli - mums! Synd bara att jag inte tänkte på att göra västerbottenpaj. Brukar nämligen göra Åse, 56kilo, recept.

Kräftor

Är du intresserad utav Västerbottenpaj så hittar du receptet här.

Annars behövs bara aioli till skaldjuren och lite brieost. Festen kan börja!

Majonnäs

1 helt ägg
2 dl neutral rapsolja
1 msk lime eller citronsaft
1-2 tsk dijonsenap
salt, peppar

Allt ska vara rumstempererat.
Häll allt i en hög skål, sätt ner stavmixern i botten och kör. Vicka lite på stavmixern tills allt körts ihop till en krämig majonnäs. 

Aioli

Pressa ner 2 vitlöksklyftor och tillsätt lite creme fraiche i majonnäsen. 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar