Startsida

31 aug. 2016

Laxgratäng

Hej,
Ibland blir man bara så förvånad och glad. Att det kan vara så enkelt att göra supergod mat! Haha fick tummen upp av både Anders och Vincent idag vid middagen. Såå himla gott blev det, tror att jag gjort något liknande förut men hittar inget recept på bloggen så därför kommer det här.


Ni som följer och känner mig vet att jag tycker om när det är enkelt att laga god mat, perfekt blir det om det även går lite fort. Dvs allt i en låda och in i ugnen 30 minuter. Älskar gratäng/låda i alla olika former, favoriten är blomkålsgratäng.

Om du har missat blomkålsgratängen hittar du receptet här!

Laxgratäng
4 portioner

4 bitar lax, ca 500 gram
200 g skalade räkor
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1/2 kruka färsk basilika eller ca 1/2 msk fryst basilika
4 st torra soltorkade tomater som du finhackar
salt, peppar
2 dl riven ost, parmesanost eller mozzarella

Sätt ugnen på 200 grader
Lägg laxen i en ugnssäker form och strö över räkorna
Blanda samman creme fraiche och grädde, häll ner den finhackade soltorkade tomaterna, basilikan, salt och peppar. Rör runt.
Häll sedan över blandningen över laxen och räkorna och toppa med den rivna osten.
Grädda i ugnen i ca 20-25 minuter beroende på ugn.

Vi serverade en sallad med tomater, oliver och smulad fetaost, häll över lite fin olivolja. Mums!
Till Vincent serverade jag lite ris. Alla nöjda och mätta!




Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar