Igår blev sonen sjuk, febern kom som ett brev på posten under eftermiddagen. Han åt dåligt under hela dagen, knappt någon frukost och till lunch åt han bara en halv grillkorv. Sen fick jag förklaringen till varför han åt så dåligt, 39 grader i feber. Sov under hela eftermiddagen och kvällen. Stackaren fick även en febertopp som gjorde att han kräktes.
När Vincent har hög feber yrar han, ropar hela tiden på mig så min natt har varit tuff. Så idag startade jag dagen med en stor ägglatte, fast det gör jag egentligen varje morgon. Vet att många rynkar på näsan när jag berättar om ägglatte men den smakar precis som vanlig kaffelatte. Testa om du törs!
Ägglatte eller Paleokaffe (som det också kallas)
2 ägg
2 msk rågade med kokosfett
Stor kopp kaffe
Knäck äggen i en mixer skål, tillsätt även kokosfettet
Häll i kaffet och mixa samman med stavmixer.
Smaksätt med kanel eller kardemumma. Just nu kör jag med kardemumma.
Spenattortilla
2 portioner
400 gram färsk spenat
1 msk smör
1 msk olivolja
2 st skivade vitlöksklyftor
6 ägg
2 msk grädde eller creme fraiche
salt, peppar
20 gram parmesan, riven
Sätt ugnen på 200 grader
Grovhacka spenaten, fräs den sedan med vitlöken, smöret och olivoljan. Salt och peppar.
Vispa sedan ihop ägg, creme fraiche eller grädde och osten.
Blanda samman spenaten och äggsmeten.
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en ugnssäker form.
Grädda den sedan i mitten på ugnen i ca 15 minuter.
Jag serverade denna rätt till kallskuret, Salami, Parmaskinka, avokado och mango.
kram kram
Salami, Parmaskinka, Avokado och Mango |
Spenattortilla |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar