Startsida

13 jan. 2016

Kycklinggratäng med spenat och tomat

Igår gjorde Anders en super god middag, receptet är från tidningen Express och deras bilaga Allt om LCHF. Hur enkel och god som helst, passade perfekt. Kanske lite stark för barn men då är det bara att ta lite mindre av sambal Oelek. Vincent fick en egen kycklingfilé som vi enbart stekte i stekpannan med lite currysås.

Kycklinggratäng med spenat och tomat
4 portioner

600 gram kycklingfilé
3 msk smör/kokosfett
salt, peppar
3 dl grädde
3 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
3 msk mild ajvar
70 gram babyspenat - färsk
150 gram cocktailtomater

Sätt ugnen på 200 grader.
Stek kycklingen runt om i smör eller kokosfett, kryddad med salt och peppar.
Rör ihop grädde, tomatpuré, sambal oelek och ajvar.
Lägg spenat i en ugnssäker form som du även smörar.
Lägg sedan kycklingfilé ovanpå spenaten.
Dela tomaterna  och fördela de över kycklingen.
Häll över gräddblandningen och gratinera i ugnen i ca 30 minuter
Servera med blomkål eller broccoli.

Smaklig måltid!