Startsida

5 aug. 2014

Kasslergratäng med blomkålsris

Hej
idag har jag gjort en gammal favvo från Åse Falkman Fredrikson, 56kilo.se så himla god och tar inte mer än 30 min att göra från start. Passar perfekt att göra en vardag eller hur?! Mat ska inte ta så pass mycket längre att göra när det är vardag, sen på helgen är det helt okej att det tar mycket längre tid.

Sen passade jag även på att måla vår jordgubbe låda svart med Falu Rödfärg. Blev super snyggt och nu smälter lådan in mer tycker jag. Har även fått höra att mördarsniglar inte tycker om just Falu Rödfärg, så nu ska vi se ifall det stämmer.



Kasslergratäng med blomkålsris
4 port

500 g kassler i tunna skivor - skär de i stavar
2 hackade tomater
1 rund mozzarella i bitar
2 nävar Basilikablad
2 tsk oregano
2 st vitlöksklyftor
2 dl crème fraiche
2 msk tomatpuré
ett gäng med soltorkade tomater i strimlor
salt och peppar
Blomkålshuvud

Sätt ugnen på 225 grader
Lägg kasslern i en ugnssäker form.
Blanda samman basilika, oregano, vitlök, tomatpuré och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
Häll den sedan över kasslern
Strö ut mozzarella bitarna sedan överst
In i ugnen ca 20 min

Under tiden river du blomkålshuvudet och kokar det i lättsaltat vatten några minuter.

Klart att servera!


ps, jag har ingen träningsvärk från igår, konstigt va? Tur att jag ska köra ett pass till imorgon och på torsdag och även på söndag.....