Startsida

6 jan. 2014

Risotto med räkor, mums!

Hej,

igår hade vi det fullt upp, åkte skridskor i Kungsbacka Ishall jag, Vincent och hans kompis Erik och Lisa, mamma till Erik. 3 h fullt ös på ungarna, vi ha dock med en liten fika innan det var dags igen. Väldigt mycket med folk men helt okej för 20 sek. Perfekt aktivitet!


Kungsbacka Ishall



Idag har vi varit på IKEA och handlat en liten bokhylla. Vi har ändrat om lite i vardagsrummet, flyttat på skåpet och divanen. Har även varit iväg och tittat på 2 st fåtöljer som jag vill ha framför kaminen. Vi alla vill nämligen sitta framför kaminen men nu ska det bli ändring på det. Hoppas bara att det går att få fram fåtöljerna i en snar framtid. Har hittat ett par på Chili som är såå snygga, som passar in.


Bestå skåp från IKEA

Bestå bokhylla från IKEA


Det är IKEA Bestå som vi har som tv-möbel.


Risotto med räkor
2 pers

1 blomkålshuvud
200 gram skalade räkor
2 dl riven parmesanost
salt o peppar
1 vitlöksklyfta
2 st schalottenlök
Smör

Börja med att riva blomkålshuvudet och löken, stek detta sedan i rikligt med smör. Tillsätt salt, peppar och vitlök. Låt småputtra tills blomkålen blir lite mjuk. Tillsätt sedan parmesanosten, rör runt så att allt blandas samman. Ta sedan av kastrullen från plattan och tillsätt redan räkorna och rör runt.
Klar att servera.

Jag och Anders åt detta som en sen lunch, super god tyckte vi att det blev. Man kan nog även ha i en skvätt matlagningsvin eller vitt vin för att få mer smak.

Risotto med Räkor


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar