Till middag idag blev det klassisk korvstroganoff, så gott. Fick till och med tummen upp från Vincent.
![]() |
| Korvstroganoff |
![]() |
| Blomkålsris |
Korvstroganoff
4 personer
600 gram falukorv
1 stor gul lök
2 msk tomatpuré
1/2 tsk dragon
1/2 grönsaksbuljongs tärning eller motsvarande mängd fond.
2 dl crème fraiche
salt & peppar
en skvätt grädde ifall du tycker såsen blir för tjock.
Hacka och stek löken tills den mjuknar, den ska inte bli bränd. Korven ska skivas och strimlas till stavar, ca 1/2 cm tjocka. Stek även korven, när korven fått färg tillsätter du löken och tomatpuré, dragon, crème fraiche, grönsaksbuljong, salt och peppar. Rör runt och låt det koka upp. Smaka av, spä ev såsen med grädde ifall du inte vill ha den så tjock. Sänk sedan värmen och låt den stå och små puttra medan du gör ordning blomkålsriset.
Recept på blomkålsris hittar du här.



Inga kommentarer:
Skicka en kommentar