Startsida

6 nov. 2013

Fiskpinnar med blomkålsris


Igår gjorde Anders middag, vi hade tinat upp lite lax så han gjorde hemgjorda fiskpinnar på lax.
Till detta blev det blomkåls ris som smörstektes och sedan en liten sallad till och en klick majonnäs. Mums säger jag bara..... såå gott!

Som panering använder han fiberhusk och sesamfrön.
Börja med att vispa 2 ägg lätt, rulla laxbitarna i ägget och sedan i sesamfröblandningen.
Lägg sedan i en ugnssäker form, ställ i ugnen ca 10-12 min på 200 grader.

Riv blomkål, stek detta sedan i en kastrull med smör, ca 3-4 msk smör. Rör runt hela tiden, smak sätt med lite chiliflaks. Stek tills smöret är inkokt i riset.

Mannen är bra på att laga mat eller hur?

3 kommentarer:

  1. Ser gott ut! Vad tillför fiberhusken? Tror inte vi har någon kvar hemma så jag tänkte testa med bara sesamfrön.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Maria
      det händer inte så mycket mer än att det ev kan lossna lättare sesamfröna.

      Radera
  2. Tack! Ha en trevlig helg :-)

    SvaraRadera