Startsida

19 sep. 2013

Räksoppa med gurkmeja och chili

Räksoppa med gurkmeja och chili
Idag gjorde vi en helt underbar soppa. Vincent tyckte inte att det såg gott ut så han fick pannkaka istället.
Nästa gång kommer jag att ta lite mer chili då jag tyckte att den inte var så stark som jag trodde den skulle vara.

1 kg räkor
1 purjolök
1 chili
2 morötter
smör
1 tsk gurkmeja
3 dl grädde
2 - 3 dl vatten
250 g gröna ärtor
1 knippe bladpersilja
1 knippe mynta
salt och peppar

Skala räkorna
Skär purjolöken i skivor och hacka chilifrukten (ta inte med kärnorna)
Skala morötterna och skär de i tunna stavar
Fräs purjolöken, chilin och morötterna i smöret
Tillsätt gurkmejan och grädden
Låt koka upp och tillsätt ärtorna och vattnet
Hacka ner de färska örterna och rör ner även dessa i soppan.
Smaka av med salt och peppar
Låt stå och små koka.

Häll sedan upp i skålar och strö över räkorna direkt i skålen.

Till detta åt vi även en knäckemacka då Anders tyckte att det var lite för lite.....

Den var super god men jag vill ha lite mer sting så nästa gång blir det mer chili.