Startsida

13 okt. 2016

Kycklinglasagne

Hej,
Igår testade jag att göra kycklinglasagne för första gången. Måste säga att jag tyckte den var supergod. Har du inte testat så tycker jag absolut att du ska prova. Perfekt att göra dagen innan man ska äta den eller varför inte göra dubbel sats så att du har massa goda matlådor i frysen vid stressiga dagar.




När jag gjorde detta recept gjorde jag dubbelsats eftersom det är perfekt att ha i matlåda till jobbet. Går väldigt fort att värma i micron.

Lasagneplattor
2 plåtar

4 ägg
125 gram Philadelphia ost eller annan färskost
1/2 dl fiberhusk
1 krm salt

Sätt ugnen på 150 grader
Vispa äggen pösiga
Blanda ner färskosten, fiberhusk och salt, vispa tills det blir en smet.
Låt stå i ett par minuter och vispa sedan en gång till.
Fördela smeten på två bakplåtspapper, lägg ytterligare ett bakplåtspapper ovan på och kavla ut smeten tills den blir lagom tunn. Vill man kan man ha lite olivolja på pappret som läggs ovanpå för att det ska gå lite smidigare att kavla ut.
Grädda sedan i ugnen med bakplåtspapperet på i ca 10 minuter
När det är klart tar du av översta pappret, låt svalna en stund
Dela sedan med hjälp av en kniv till lagom stora plattor.

En plåt klar med lasagneplattor 


Kycklingfärsen
4 portioner

500 gram kyckling- eller hönsfärs
3 msk kokosfett
3 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 dl créme fraiche
salt och peppar
1 msk torkad basilika
100 gram riven ost

Höj värmen på ugnen till 200 grader
Stek färsen med kokosfett, pressa ner vitlöken, tillsätt krossade tomater och tomtpurén.
Rör runt, tillsätt sedan créme fraiche och salt, peppar och basilika
Smaka av!

Nu när färsen är varm tar du lite utav skyn/såsen och ha i botten på en ugnssäker form. Varva sedan lasagneplattor med färsen och avsluta med färs längst upp, strössla på den rivna osten ovanpå allt.
Grädda sedan i ugnen i ca 20 minuter.
Servera sedan med en god sallad.



Smaklig måltid!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar