Hej,
Att slänga ner allt i en gratäng är något som jag bara älskar, sköter sig själv och blir alltid så himla gott. Snabbmat a´la Pernilla, me like!
Denna gång fick jag inspiration från ett recept jag hittade i en gammal LCHF-tidning. Jag plockade bort ruccola men lade till spenat, kantareller, bacon, oliver och soltorkade tomater.
Kycklinggratäng
4 portioner
ca 600 gram kycklingfilé
ca 200 gram kantareller
200 gram spenat, färsk
1 rödlök
3 dl grädde
10 st soltorkade tomater
1 burk ekologiska oliver, gröna och svarta
ca 5 skivor bacon
smör/kokosfett
salt, peppar
riven ost
persilja
Sätt ugnen på 200 grader
Lägg spenaten i en ugnssäker form
Strimla kycklingen i mindre bitar och bryn den i smör/kokosfett, Salt och peppar på kycklingbitarna.
Lägg över de sedan på spenaten
Hacka ner kantarellerna i mindre bitar och stek de i smör, häll sedan över de på kycklingen
Hacka ner även baconet och stek de, häll sedan över de på kycklingen.
Klipp ner de soltorkade tomaterna i mindre bitar och strö över kycklingen
Även oliverna häller du över kycklingen
Avsluta med att blanda samman grädden, hackad rödlök, riven ost och frusen persilja. Häll över kycklingen. Avsluta med lite mer riven ost.
Grädda sedan i ugnen ca 20-25 minuter
Går bra att äta som det är men funkar kanon till LCHF-Pasta eller Zucchinipasta.
LCHF-pasta receptet hittar du här.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar