Vilken helg jag har haft, fullt ös med ett riksmästerskap inom DHL´s alla bolag och vi i Göteborg vann. Så himla kul och alla deltagare (220st) var supernöjda med helgen och alla tävlingar. Själv gick jag runt och fotograferade allt och alla. Vissa bilder blev jättebra andra mindre bra. Men det är bara kul att upptäcka kameran, längtar till kursen. Under tiden jag var iväg på alla dessa tävlingar hade jag laddat crock-poten med ett gäng köttbullar i tomatsås som stod och gottade till sig.
Det var väldigt enkelt att göra denna rätt. Blanda allt i en bunke och sedan forma köttbullar med hjälp av glasskopan. Perfekta köttbullar! Stekte de lite i ugnen innan jag lade ner de i crock-poten ifall de skulle trilla isär.
Köttbullar i tomatsås
ca 1 kg nötfärs
1 ägg
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
massa örtkryddor, jag valde timjan, oregano och pizzakrydda - hahaha
2 burkar krossade tomater
en skvätt vatten
1 lagerblad
Salt, peppar
Sätt ugnen på 200 grader
Finhacka löken, blanda ner den i nötfärsen och knäck ner ett ägg. Blanda väl.
Pressa ner vitlöken och de andra kryddorna. Blanda igen
Forma till köttbullar och lägg på en plåt, som du sedan gräddar i ugnen i ca 10 minuter.
Häll ner 2 burkar krossade tomater i crock-poten, lägg ner 1 lagerblad och häll i lite vatten, ca 1/2 dl.
Lägg sedan ner köttbullarna försiktigt i crock-poten och ös lite sås över de som ligger längst upp.
Ställ sedan in crock-poten på lågtemp och 6 h.
Jag serverade sallad och bönpasta till köttbullarna, tyvärr hann jag inte ta kort eftersom jag var alldeles för hungrig.
Råkade ta fel när jag handlade, men det funkade oxå |
Perfekt att forma köttbullar med, glasskopa |
Förgrädda köttbullar |
Laddar Crock-poten med köttbullar |
Ös över alla köttbullar med tomatsåsen |
Smaklig måltid! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar