I måndags gjorde jag en supergod grön sås till middagen. Såg ett recept i Allt om LCHF-bilagan och var bara tvungen att testa. Se så gott det ser ut!
Lax i ugnen
4 portioner
4 st lax fileér
salt, peppar
Sätt ugnen på 200 grader, lägg laxen i en ugnssäker form, salt och peppar på laxen.
Grädda i ugnen i ca 18 minuter beroende på ugn (min är en varmluftsugn).
Ärtsås
300 gram frysta gröna ärtor
1 burk creme fraiche (går att byta ut mot kokosgrädde)
ca 2 cm riven färsk ingefära
1/2 citron
Salt, peppar
Häll upp de gröna ärtorna i en skål. Värm vatten i en vattenkokare och häll sedan vattnet över ärtorna och låt de stå en stund.
Riv ingefäran fint, pressa lite saft ur den halva citronen.
Häll av vattnet från ärtorna.
Häll över ingefäran, citronsaften och creme fraichen över ärtorna. Mixa samman med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Jag serverad en groddsallad (med zucchini och rödlök) och mosad sötpotatis till, men välj det du vill ha.
Smaklig måltid! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar