Nu är semestern över för denna gång men vilken semester vi har haft. Gjort en massa skoj, cyklat och vandrat i Lindvallen, bott i en stuga i skogen utan el och rinnande vatten, träffat vänner och släkt. Nu i helgen har vi varit iväg till Isaberg Mountain Resort, ett inlägg om det kommer nu till veckan. Men bjuder på ett recept istället. I söndagskväll gjorde vi en supergod middag, lax i ugnen med en morotssallad med fetaost och rostade solroskärnor.
Vi odlar morötter i trädgården så det var enkelt att bara gå ut och dra upp 4 st morötter. Pricken på i:et är att egenodlade morötter är så himla goda! Mums.
Lax i ugnen
4 portioner
4 st lax fileér
salt, peppar
Sätt ugnen på 200 grader, lägg laxen i en ugnssäker form, salt och peppar på laxen.
Grädda i ugnen i ca 18 minuter beroende på ugn (min är en varmluftsugn).
Morotssallad
4 portioner
4 stora morötter
salt, peppar
1 paket fetaost
2 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 dl solroskärnor (som du rostar i en torr stekpanna)
Skala och dela morötterna i lagom stora bitar, koka till de mjuknar i lättsaltat vatten.
Lägg upp morötterna i en skål och smula över fetaost.
Häll över olivolja, vitvinsvinäger, salt och peppar.
Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna och häll det sedan över morotssalladen. Jag tillsatte även lite persilja som jag finhackade.
Smaklig måltid |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar