Ibland har man ingen fantasi vad man ska laga för middag. Man har tina upp nötfärs. Antingen gör man köttfärslimpa som är otroligt gott, fyller den med salami, mozzarella och rucola. Eller så gör man köttbullar, fyller de med fetaost.
Sagt och gjort så stekte jag köttbullar förra veckan. Ni som följer mig på Instagram så det och här kommer receptet. Till köttbullarna serverade jag smörstekta champinjoner med lite salladslök, som låg på en bädd av rucola.
Köttbullar
ca 15 st
500 gram nötfärs
1 ägg
salt, peppar
Färdig tärnad fetaost
oregano
Blanda ner 1 ägg i nötfärsen, salt, peppar och ca 1,5 msk oregano.
Rulla nu lagom stora köttbullar, tryck ett hål till hälften i köttbullen och stoppa ner en bit fetaost.
Nyp ihop igen och rulla så att den blir rund igen.
Stek sedan köttbullarna i smör.
Låt de få en yta innan du vänder de med hjälp av sked och gaffel. Snurra runt så alla sidor blir stekta.
Går även att stek i ugnen på ca 200 grader i ca 10 minuter beroende på ugn.
Smaklig måltid! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar