Startsida

14 apr. 2016

Rödbetspaj med fetaost

Hej
Förra veckan gjorde jag en helt ny paj, rödbetor och fetaost. Alltid lika kul att få lite ny inspiration till all broccoli vi äter, hahaha! Oftast brukar vi äta en rätt i veckan som är vegetarisk, men det blir nästan alltid soppa av någon anledning men nu blev det en paj istället.


Sagt och gjort så handlade jag in 2 knippen färska rödbetor, kokade de kvällen innan eftersom det oftast brukar ta tid. Men måste säga att pajen blev super god!

Perfekt till sommaren när man kanske grillar eller till studentskivan. Jag kommer garanterat att göra den igen. Eftersom Anders ville ha en köttbit till så stekte jag på två skivor pepparbiff på innanlår.

Pajdeg

3 dl mandelmjöl
1/2 dl sesamfrön
40 gram smör
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 ägg

Sätt ugnen på 175 grader, blanda samman allt i en bunke så att det blir en deg.
Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i ca 8 minuter.

Höj ugnsvärmen till 200 grader

Fyllning
ca 400 gram rödbetor
300 gram avrunnen marinerad tärnad fetaost

Äggstanning
3 ägg
2,5 dl grädde
salt, peppar

Koka rödbetor, tar ca 1 h ungefär om du inte ordnar det kvällen innan.
Skär rödbetorna i mindre klyftor och lägg de i pajskalet.
Strö sedan ut fetaosten.
Vispa samman äggstanningen och häll den över allt.
Grädda i ugnen, ca 40 minuter

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar