Startsida

5 apr. 2016

Lammfärsgryta

Hej,
Nu i helgen gjorde jag Lammfärsgryta igen eftersom svärmor var på besök. Hon följer mig på Instagram och även bloggen så hon var väldigt nyfiken på Crock-Pot. Så varför inte göra den super goda Lammfärsgrytan igen. Fast denna gången hade jag även riven morot, rotselleri i den. Funkar kanon!
Så i lördagsmorse så laddade vi Crock-Poten tillsammans, vi rev morötter, rotselleri, hackade lök, vitlök och stekte lammfärsen lätt innan den åkte ner i Crock-Poten. Vincent vill inte ha bitar i grytan så blev det att finriva allt...

Lammfärsgryta
4-6 portioner

600 gram lammfärs
1 röd lök
1 aubergine
1/2 rotselleri
5 st morötter
8 st soltorkade tomater
4 st vitlöksklyftor
1 liten burk gröna oliver
1,5 dl kalvfond
1 msk paprikapulver
Salt, peppar
1 burk krossade tomater

Finriv rödlöken, morötterna, rotsellerin och hacka auberginen och soltorkade tomater till småbitar.
Häll ner fonden och kryddorna - rör runt.
Bryn lammfärsen lätt
Häll sedan ner i Crock-Pot och häll över bruken med krossade tomater
Rör runt så allt blandas.
Ställ nu på LÅG TEMP - 6-8 timmar

När det är ca 20 minuter kvar häller du i 2 - 3 dl grädde om du vill få den mer lös. Vincent fick ris till sin mat medan vi andra tog en brödbit och åt de som soppa.

Recept på brödet hittar du här.

Smaklig måltid


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar