idag fick Crock-Pot stå för matlagningen, perfekt att ha en egen kock som fixar maten undertiden man är borta! Passade på att tina upp köttet under natten, så imorse laddade jag crock-poten med grytbitar på högrev. Lite paprikapulver, smör, salt och peppar. Ställa in lågtemp, 6 h. Greja med annat under tiden, så skönt!
Hela helgen har jag och Vincent blivit bjuden på middag hemma hos Linda och Ingvar, lyxigt värre. Fredagen fick vi tacos, igår blev det grillad röding med grillad blomkål - såå himla gott! Tack Linda!
Tacos i ett salladsblad |
Grillad röding och blomkål med romsås |
Eftersom det var fullt upp idag så laddade jag crock-poten efter frukost. Hittade ett enkelt recept i en utav Expressens bilagor, Allt om LCHF. Bara paprikapulver, salt, peppar och smör. Enl receptet skulle man låta köttet småputtra under 3 - 4 h på plattan. Borde funka i crock-poten!
Högrevsgryta
4 portioner
600 gram grytbitar på högrev
2 msk paprikapulver
salt, peppar
ca 30 gram smör - jag hyvlade med osthyvel
3 dl grädde
1-2 msk Tamarisoja
Blanda runt grytbitarna med paprikapulver, salt och peppar.
Lägg ner köttet i Crock-Poten
Hyvla smöret och lägg på köttet
På med locket och ställ in Crock-Poten, lågtemperatur och 6 h.
Jag rörde runt efter 3 h, så att allt blandades igen med smöret.
När köttet väl är klart kokar du ihop skyn med grädden, tillsätt sojan. Smaka av ifall du behöver lite salt, peppar. Klart!
Jag serverade kokta morötter till medan Vincent fick potatis. Fick tummen upp av både Anders och Vincent.
Laddar Crock-Poten |
Klart |
Smaklig måltid! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar