Startsida

1 jan. 2016

Nyårssupé

Vilken underbar nyårsafton vi hade igår. Vi åt och drack massa gott. Vi hade vännerna och grannarna på besök, Linda och Ingvar med barn.

Vi började eftermiddag med att öppna en flaska Champagne och till den serverade vi en liten cocktail med avokado och löjrom. Super god! Linda hade hittat receptet i en inredningstidning.

Efter att vi hade ätit vår lilla cocktail så började vi alla att förbereda maten. Ingvar fixade förrätten, Anders fixade Oxfilén.

Under tiden vi åt förrätten var oxfilén i ugnen eftersom den tar ca 1 h på sig att bli redo. Rotfruktsgratängen gjorde jag på morgonen så den var bara att värma på i ca 15 min i ugnen.

Allt blev super gott och jag är nöjd allt. Blir att äta detta flera gånger även om det inte är nyår.



Välkomstdrink Champagne 
Nyårs Meny

Till välkomstdrinken - Champagne, Cocktail med avokado och löjrom

Förrätt: Vitlöksgratinerade jätteräkor - Gambas

Varmrätt: Helstekt Oxfilé med smörstekt broccoli och rotfruktsgratäng

Efterrätt: Hallonglass-lchf











Cocktail med avokado och löjrom
Cocktail med avokado och löjrom
7 portioner

300 gram löjrom
3 st avokado
3 msk créme fraiche
1 rödlök
ett knippe dill
en liten citronskiva i varje glas
salt och peppar

Gröp ut avokadon och mixa samman med créme fraiche. Smaka av med salt och peppar.
Skala och finhacka rödlöken.
Fördela crémen i kalla glas, toppa med löjrom, rödlök och en dillvipa. Glöm ej citronen.






Vitlöksgratinerade Gambas
4 portioner

4 st Gambas - tinade
4 st vitlöksklyftor
Knippe persilja
Stor klick smör
Parmesanost, riven

Sätt ugnen på 200 grader
Dela räkorna och lägg i en ugnssäker form.
Blanda samman smör och pressa ner vitlöken.
Klipp ner färsk persilja med smöret och vitlöken. Rör runt.
Bred sedan ut smörblandningen  på de delade räkorna och riv osten över. Gräddas i ugnen i ca 6-10 minuter.




Helstekt Oxfilé med smörstekt broccoli
4 portioner

ca 800 gram Oxfilé - hel
3 st broccoli
4-5 st vitlöksklyftor
Salt och peppar

Sätt ugnen på 100 grader.
Salt och peppar på köttet. Bryn köttet runt om och lyft över till en ugnssäker form. Sätt i en ugnstermometer, innertemperaturen ska komma upp till 60 grader. När köttet är klart tar ut den och vira in i folié och låt vila ca 20 minuter. Under tiden gör du broccolin. Skär ner broccolin i mindre bitar som du sedan kokar några minuter. Smörstek broccolin sedan med vitlöksklyftorna och smör.
Vi hade en bearnaisesås till och även rotfruktsgratäng. Länk till gratängen



Hallonglass

Länk till receptet

Eftersom vi var 4 st som skulle äta efterrätten så gjorde jag halvsats. Blev alldeles lagom i våra skålar och super gott trots att jag hade glömt vaniljpulvret... hahaha














Vid tolv-slaget stod vi alla ute och njöt av alla fyrverkerier, en perfekt avslut på det gamla året och perfekt start med det nya!

Kram kram