Startsida

13 juli 2014

Zucchinibröd

Ja nu har även jag testat dessa zucchinibröd som alla pratar om. Ja måste erkänna att de var riktigt goda. De smakade inte så mycket ägg som tidigare bröd jag har testat att göra. Så dessa kan jag verkligen rekommendera. Receptet hittade jag utav en annan lchf tjej som lagt ut i ett forum jag är med i, kommer tyvärr inte ihåg vad hon heter.

Zucchini bröd
4 ägg
1,5 dl finriven zucchini
1,5 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1,5 msk kokosnötsmjöl
1/2 dl sesamfrön
3 msk solrosfrön
1/2 tsk salt
1,5 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader
Vispa samman äggen med elvisp till en luftig smet.
Tillsätt den rivna zucchinin och rör om
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vänd sedan ner detta i äggsmeten.
Blanda sedan samman allt till en jämn smet. Låt svälla/stå en stund, ca 10 min
Dela sedan degen i 4 lika stora bitar, forma och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Tips, fukta händerna innan du formar till de.
Skär sedan 3 snitt på varje baguette
Grädda i ugnen i ca 15-18 min, tills de fått fin färg.







KRAM