Startsida

10 juli 2014

Vilket härligt väder!

Helt underbart väder denna vecka, synd bara att man jobbar men men jag hoppas att det håller i sig ett tag till. Fast det som är så bra med att jobba är att man kan hämta väskan med badsaker och dra direkt till havet/sjön efter jobbet. Gött!




Sagt och gjort det gjorde vi idag. Snacka om att det var folk vid Barnsjön. Fullt kan man nog säga. Men det var ljuvligt i vattnet, svalkande och skönt.

Vi stannade en lite stund innan vi drog hem för att göra lite mat, det blev hemgjorda fiskpinnar med remouladsås och broccoli. Jag tyckte att det blev super gott men Vincent fick jag tummen ner..... hmm ungar!!



Själva paneringen och remouladsåsen hittade jag receptet hos Åse Falkman, 56kilo.se. Hon hade det till rödspätta medan jag valde torskbitar som jag skar i "pinne" form.

panering
2 ägg
3 dl sesamfrön
2 dl pofiber
salt, peppar

3 torskbitar

Häll upp sesamfrön, pofiber och ägg i varsin skål/djup tallrik. Börja med att skära torsken i lagom stora bitar. Vänd först fiskbitarna i pofiber, sedan i ägget och sist sesamfrön. Stek sedan i smör på svag värme. Lägg de sedan i en ugnssäker form och ställ in i ugnen i ca 15 min på 150 grader så att de blir genomstekta.

Under tiden gör du remouladsåsen och låter den dra till sig i kylskåpet.

1 dl majonnäs
2 dl crème fraiche
3 stora ättiksgurkor
2 msk kapris
1 tsk limesaft
salt, peppar
1/2 tsk curry
2 krm gurkmeja

Hacka och blanda allt i en skål. Ställ sedan in det i kylskåpet så att det kan dra till sig lite. Smaka av igen och ev krydda lite mer efter smak o tycke.

Under tiden kan man koka blomkål för att sedan servera blomkålsmos. Vi hade broccoli till för att blomkålen hade hunnit bli dålig i vårt kylskåp. Så blir det ibland....

Förresten igår hämtade jag ut min nya blender som jag hade beställt på Campadre.se. OBH Nordica, så himla stor var den men oj vad bra den är! Hackar sönder frysta bär på ett nafs. SÅ nu ikväll blev det smoothie gjord med den nya. Smaskens!

Jag gjorde den på egen odlade jordgubbar, lite vaniljpulver, turk yoghurt och en skvätt grädde/mjölk.



Ha nu en underbar kväll!