Startsida

3 juni 2014

Energibars - Anders fixar inför tävlingen

Hej,
nu ikväll fixar Anders sina energibars inför tävlingen. Sicket klet.... men oj oj vad goda de är. Massa energi!
Vi gjorde basen på 56kilo.se granola men lade till dadlar, mer kokosfet och mer honung.

15-20 portioner (ca 1-2 msk per portion)
2 dl hackade mandlar
2 dl hackade hasselnötter
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl kokosflingor
1/2 dl hela linfrön
1 tsk vaniljpulver
1,5 msk kakao
3 msk kokosfett (smält det till flytande konsistens)
1 msk honung

Dadlar
Mörk choklad
Honung

Blanda ihop allt i en bunke.

Rosta allt på en plåt på 150 grader i ca 20-30 minuter. Rör runt några gånger under tiden.
Låt svalna en stund. 

För att göra denna blandning mer kompakt, fast så behöver vi tillsätta dadlar och mer honung.
Vi hade nästan ett helt paket dadlar till denna mängd granola.
Kör allt i omgångar med en mixer så allt blandas.

Tryck sedan ut degen på bakplåtspapper och forma den till en stor kaka över hela plåten. Försök att göra snygga kanter runt om, för det blir lättare då när du sedan delar den.

Skär den sedan med en vanlig matkniv i små fyrkanter och lägg över så att de ligger på 2 st plåtar.

Sedan smälter du mörk choklad i ett vattenbad

Pensla sedan chokladen över de små kakbitarna. Ställ in kallt eller låt stå och torka ihop, så att chokladen torkar. Lägg sedan varje kaka i små pappersöverdrag, exempel bakplåtspapper. Därefter kan du förvara de i en låda i kylskåpet eller i portionspåsar. 

Tyvärr vet jag inte hur många det blev, men det blev ett helt gäng.
Hur länge de håller? ja du än så har vi inte märkt att de blir dåliga men de tar slut snabbt... =)

Här mixar vi ihop allt med dadlar, honung och granola


Färdig deg att pressas ut på plåten




Choklad att smälta

Skär upp de i bitar innan vi lägger upp de på två plåtar


Penslar på choklad

klart
Nu kan Anders tävla och få en massa energi under alla 36 h som tävlingen ska ta....

kram