Startsida

19 maj 2014

Biff Stroganoff - blev riktigt god

Hej,
idag har jag och Vincent varit hemma, studiedag på skolan. Så jag har suttit vid köksbordet med datorn.... och Vincent med surfplattan. Ha ha ha måste ha sett kul ut utifrån. Fast vädret var inte det bästa på förmiddagen men sen efter lunchen så sprack det upp och blev soligt och fint. Då passade vi på att vara ute i solen. Fick jobba klart nu på kvällen istället, men det gör inget.

Till lunch hittade jag i frysen gamla kokosplättar åt mig och vanlig pannkaka till Vincent. Så vi fick en super god lunch med grädde och färska bär, jordgubbar. Mmmmums


Här hittar du receptet på kokosplättar.
Jag tror att jag norpade receptet här eller om det var i någon tidning, kommer tyvärr inte ihåg. Men Åse recept är enkla och goda så där hämtar jag ofta inspiration.

Förresten har jag berättat att Anders och en kompis ska göra en idiot grej.... en 36 h tävling.... WCAR - West Coast Adventure Race..... helt galet men lycka till säger jag bara.... gå in och titta så får ni se. Jag hade inte fixat det. Själv ska jag köra ett lopp med en kompis, vi ska springa 2,1 mil i Skatås.... Salomon Trail Tour oxå helt galet jobbigt. Ska bli intressant och se vad jag springer på för tid. Så även jag ligger i hårdträning.... NOT... men det går nog bra.

Nu på kvällen gjorde jag Biff Stroganoff, första gången jag gjorde detta recept och det blev gott. Fast jag la till lite.... som vanligt.

Biff Stroganoff med blomkålsris
4 portioner

500 gram lövbiff
1 gul lök
250 gram champinjoner
2 vitlöksklyftor
2 dl vitt vin
3 tsk dijonsenap
2 msk tomatpuré
3 dl grädde
en skvätt soja - Tamaris
Salt, peppar
Blomkålshuvud - 2 st

Börja med att strimla lövbiffen, hacka löken, dela champinjonerna. Stek allt sedan med rikligt med smör.
Lägg över i en gryta, Pressa ner vitlöken, dijonsenapen, tomatpurén och det vita vinet. Rör runt så att allt blandas väl och låt koka upp. Tillsätt grädden och en skvätt soja och peppar. Sänk värmen och låt stå medan du förbereder blomkålsriset.
Riv blomkålen med ett grovt rivjärn. Stek detta sedan i rikligt med smör, smaksätt med salt och peppar. Jag pressar alltid ner en klyfta vitlök för den blir mycket godare då.
Nu smakar du av biff stroganoffen och tillsätter salt efter smak och tycke.
Klart att servera. Idag hade jag ingen sallad till annars kan man ju ha det oxå =)



Sen måste jag visa er min kaprifol som jag har fått från min faster, den kommer från Torsåker, där min farmor och farfar bodde. Hon plockade ett skott åt sig själv och lät den växa hemma hos henne i Helsingborg och jag fick ett skott för snart 2 år sedan och se så fin den har blivit. Den klättrar upp för min tall som inte ser så rolig ut men kaprifolen gör att det kommer att se helt perfekt ut. Snart så blommar den oxå....





Tack för mig nu, snart börjar Trädgårds måndag......sätter mig framför tv.
Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar