Startsida

24 feb. 2014

Lax med ugnsgratinerad rotselleri - mums vad gott.

Äntligen måndag och fullt ös igen på jobbet!
ha ha ha ja ja skönt med rutiner igen, kaffe och 2 ägg till frukost vid skrivbordet.


Idag har jag och Vincent spela schack igen, han börjar bli väldigt duktig men än vinner han inte över mig, ha ha ha. Men snart så, börjar lära sig analys, tänka några steg framåt osv. Bra hjärngympa!

Till middag idag blev det lax, jag bara älskar lax. Romsås till och någon nytt, ugnsgratinerad rotselleri.
Wow va gott säger jag bara, ni bara måste testa.

En dag till på jobbet denna vecka, sen är vi på Östra igen. Börjar bli lite spänd inför resultatet men jag tänker positivt.

Rotselleri

Lax

Mums va gott!
Lax med Romsås och ugnsgratinerad rotselleri
4 portioner

600 g lax
smör
1 kg rotselleri
salt & peppar

Romsås
3 dl crème fraiche
1/2 citron, rivet skal
1 msk finhackad dill
50 g rom
salt

Sätt ugnen på 180 grader
Skala rotsellerin och skär den i mindre bitar, ca 1 cm. Skär de i kuber.
Lägg i en ugnssäker form och lägg smörbitar över.
Grädda i ugnen i 20 minuter
Rör runt efter halva tiden.
Under tiden steker du laxen i stekpannan på svag värme.
Blanda ihop romsåsen och låt stå en stund.

Smaklig måltid!

Tänk att rotselleri och kålrot kan vara så gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar