Startsida

9 dec. 2013

Köttfärgratäng på lamm



Igår gjorde vi köttgratäng på lamm. Blev förvånansvärt gott. Gick även toppen att värma på den idag när jag var på jobbet.

4 portioner
1 aubergine
1 gul lök
smör
500 g lammfärs
1/2 dl tomatpuré
3 dl riven ost
2 dl majonnäs
sallad
salt o peppar

Sätt ugnen på 200 grader.
Skär auberginen i skivor och lägg de på en bricka. Strö över salt och låt stå i 20-30 min, medan du gör lammfärsen.
Hacka löken och fräs den i smör, tillsätt lammfärsen.
Tillsätt sedan tomatpuré och smaka av med salt o peppar.
Skölj auberginerna  i kallt vatten o torka de med hushållspapper. Stek de lätt i smör tills de mjuknar.
Lägg de sedan i botten på en ugnssäker form. Fördela sedan lammfärsen på auberginen.
Blanda riven ost och majonnäs och lägg den ovanpå färsen.
Låt stå i ugnen i ca 15-20 minuter.
Servera med en grönsallad.

Ha en trevlig kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar