Startsida

28 dec. 2013

Kött med ugnsgratinerade grönsaker med super god sås min vanliga.

God fortsättning alla, hoppas julen varit bra.

Själv har vi umgåtts med familjen, dvs farmor, mormor och farfar. Vincent är nöjd med alla julklappar, mest poppis blev nog ett legobygge från farbror Tomas med familj. Sen var det ju även lycka när han öppnade klappen med alla hockeyskydd från farmor.



Igår kom vi hem från Dalarna, Borlänge. Det var super mycket trafik ute och det regnade som bara den. Tur för mig att jag bara körde från Borlänge ner till Örebro, sen fick Anders ta över.

Så idag har vi tvättat mest hela tiden, handlat mat och hunnit med en kaffe med en granne.
När vi var till gårdsbutiken i Lindome så var nästan allt slut.... bacon - slut, kalv - slut, så det fick bli enbart ägg, 2 kg nötfärs och 600 gram innanlår.

Kött gjort på lågtemp i ugn.
Utav innanlår gjorde vi lågtemperatur kött. Dvs 90 grader på ugnen, och låter köttet vara där inne i ca 2h eller tills köttet har en innertemperatur på 65 grader. Sååå gott!!
Salt och peppar enbart på.



Till detta serverade jag ugnsgratinerade grönsaker som sötpotatis och palsternacka.
Ca 225 grader inne i 20-25 minuter beroende på hur stora bitar du göra.

Sen min vanliga brunsås,

3-4 dl Grädde
en skvätt kalvfond, jag tar rätt mycket, ca 2 -3 msk
tamaris soja en skvätt ca 1-2 msk
salt o peppar
Philidelphia ost, en redig klick

Låt koka upp och sedan sänker du värmen och låter sjuda en bra stund. Du får fram smaken bättre tycker jag. Smaka av innan du saltar. Jag tar väldigt like, oftast tycker jag inte att det behövs.




Smaklig måltid!

Ha en trevlig kväll.