Nu i helgen har min mamma varit här på besök. Vi har testat att bakat ett nytt bröd. Halloumibröd, som ni kan se på bilden blev mina inte lika snygga som i boken.... men men de blev goda ändå.
Receptet är från Långkok av Birgitta Höglund.
100 g Halloumi
3 ägg vitor
1,5 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
2 msk kallpressad olivolja
lite salt
Riv osten grovt och blanda i en bunke med frön, olivolja och salt. Eftersom osten är rätt salt, så smaka av först. Jag hade nästan inget salt i alls.
Vispa upp äggvitorna lätt och blanda ner i osten. Låt smeten svälla i en timme.
Forma ovala bröd med hjälp av två matskedar och lägg på bakplåtspapper.
Satsen ger ca 8 st små bullar. Grädda gyllenbruna på 175 grader i 15-20 minuter i ugnen. Låt svalna på galler. Frys in de som blir över och värm i ugnen när de har tinat.
Tanken var att vi skulle ätit Gulaschsoppa till detta brödet men jag hann inte gör de.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar