Startsida

23 sep. 2013

Chévre- och nötgratinerad Lax


Idag när jag och Vincent kom hem hade Anders redan gjort mat, lax med kokta grönsaker. Vi alla var så hungriga att jag inte hann att ta kort på min tallrik innan jag slukade maten. Vill man så kan man nog göra en kall sås till detta då jag tyckte att den var lite torr, kanske lite turk yoghurt med lite citron och salt.

Chévre och Nötgratinerad Lax
4 portionsbitar lax
Salt och peppar
200 g Chévreost
70 g pistaschnötter
3 msk olivolja
1 dl hackade örter
kokta grönsaker, ex broccoli

Sätt ugnen på 200 grader
Lägg laxen i en ungsäker form, salta och peppra lite, mixa samman chévreost, pistaschnötter, olivolja och örter. Smaka av med salt och peppar. Lägg sedan smeten över laxen som ett täcke. Grädda i ugnen i ca 20 minuter.
Servera med kokta grönsaker.

Efter middagen tog hela familjen en liten promenad på 5 km, vi alla behövde röra på oss av olika anledningar. Jag för att jag behövde mjuka upp benen efter min campdag igår. Fast jag kan säga att jag även var ut lite senare och sprang 5 km på 28;58 - super nöjd då jag kom under 30 min. Har hela sommaren legat på 31 - 32 minuter så nu börjar det ge utdelning. Mer intervall träning och mer benträning för att få upp styrkan.

Fagered skogen



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar